Për herë të pare në Ulqin: PUNËTORËT E QENDRËS PËR KULTURË FILLUAN GREVËN E URISË

Qendra per kulture, Centar za kulturu26 punëtorët e Qendrës për kulturë kanë filluar sot grevën e urisë. Kjo është hera e pare në histori të Ulqinit që të punësuarit në ndonjë institucion apo ndërmarrje kanë vendosur të bëjnë një hap kaq radikal.

Kryetarja e organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq ka thënë që punëtorët janë unik dhe nuk do të çojnë dorë nga kërkesat e tyre sa i përket pagesës së gjashtë nga gjithsej nëntë rrogat e prapambetura.

Më së shumti na vjen keq për qytetarët. Sidomos i kërkojmë falje fëmijëve të cilët vijnë në Bibliotekë të marrin libra, e nuk mund ta bëjnë këtë”, tha ajo.

Në shenjë solidariteti me kolegët e tyre në Ulqin sot në të gjithë Malin e Zi për gjysmë ore të gjithë institucionet kulturore kanë ndaluar punën.

Të punësuarve në Qendër përkrahje me prezencën e vet i dha anëtari i Këshillit drejtues Vuksan Vuksanoviq dhe drejtuesit e Këshillit komunal të Partisë socialdemokrate, derisa me kumtesë është deklaruar deputetja e Frontit demokratik në Parlamentin e Malit të Zi dr. Lilana Gjurashkoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,