Për Kriporen në Strasburg: TË RUHET EKOSISTEMI DHE TË PRODHOHET KRIPA

Strazbur, Strasbourg, Parlament, KuvendiKëshilli parlamentar i Bashkimit evropian dhe Malit të Zi ka përshëndetur “ndërmarrjen e hapave të para të rëndësishme për ruajtjen e Kripores së Ulqinit dhe ftoi Qeverinë që ti vazhdojë dhe rrisë përpjekjet e drejtuara kah garantimi i mbrojtjes nacionale dhe ndërkombëtare të kësaj zone”.

Siç thuhet në përfundime dhe rekomandime të cilët dje janë miratuar në mbledhjen e Parlamentit evropian në Strasburg, përkrahen përpjekjet e Qeverisë që të gjendet zgjidhja afatgjate me të cilën do të garantohet mbrojta e qëndrueshme e mjedisit jetësor të këtij ekosistemi unik dhe funksionimi i Kripores të njihet si një nga shembujt më të mirë të sinergjisë në mes të zhvillimit ekonomik dhe mbrojtjes së mjedisit jetësor, sepse vetëm Kriporja funksionale mund të ofrojë shërbim natyror për miliona shpend çdo vit.

Në këtë mbledhje kryetari i Kuvendit të Malit të Zi Ranko Krivokapiq tha se situata e atjeshme shpesh duket si betejë me mullinjtë e erës, sepse nuk u dënuan ato që në mënyrë të paligjshme tentuan të shesin pronën shtetërore të Kripores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer