Për përmirsimin e punës së “Ujësjellësit”: NËNSHKRUHET PROJEKTI ME GJERMANËT

na-pomolu-izlaz-visemjesecne-krize-ul-parlamentu-forca-zagrljaju-dps-a-slika-302425Në kabinetin e kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka sot është nënshkruar Kontrata me kompaninë gjermane “Sachsenwasser”, e cila do të jetë konsultues i NP “Ujësjellës dhe kanalizime – Ulqin”.

Realizimi i këtij projekti do të kushtojë 971 mijë euro dhe është siguruar me donacionin e KfW bankës gjermane, dhe do të fillojë në shtator. Në tre vitet e ardhshme kjo kompani nga Lajpcigu do ndihmojë në rritjen e cilësisë së punës në “Ujësjellësin” e Ulqinit, në kuadër të projektit “Përmirësimi i infrastrukturës së ujësjellësit dhe kanalizimit në komunë të Ulqinit”.

Sipas fjalëve të ministrit për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm Branimir Gvozdenoviq, bëhet fjalë për projektin me vlerë 25,6 milion euro, i cili paraqet parakushtin kryesor për zhvillimin e turizmit dhe realizimin e një sërë investimesh.

Me Gjekën dhe Gvozdenoviqin, këtë kontratë e nënshkruan dhe përfaqësuesi i “Sachsenwasser” Juergen Wummel dhe drejtori i “Vodacom” Boris Vukoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,