Për vrasje të vjehrrit: ALEKSANDRA GASHI DËNOHET ME 10 VJET BURG

aleksandra-gasi-ubistvo-svekra-osudena-10-godina-zatvora-slika-21651Këshilli penal i gjykatëses Vesna Moshtrokol sot në Gjykatën e lartë të Podgoricës, në procesin e përsëritur gjyqësor, ka dënuar me dhjetë vjet burg Aleksandra V. Gashi (50) nga Ulqini, për shkak të vrasjes së vjehrrit Luzë Gashi (78), tha avokati i saj Tomislav Dediq, ndërsa transmeton Portali UL-info. Gjykata e dënoi atë me dhjetë vjet e një muaj burg, për vrasje dhe mbajtje të paligjshme të armës.

Me vendimin e mëhershëm të këshillit të gjykatësit Evica Durutoviq, e fajësuara Gashi ishte e dënuar me 16 vite burgim, sepse ka kryer vepër penale “vrasje e rëndë nga neni 144 i ligjit penal të Malit të Zi”.

Sipas akuzës së Velko Rutoviq, zëvendësit të prokurorit të lartë të shtetit, Aleksandra Gashi me 9 gusht të vitit 2008 rreth orës 23 në Ulqin në rrugën Ivana Milutinoviqa, ka vrarë Luzë Gashin. Ajo në pjesën e oborrit të shtëpive familjare Gashi nga prita e fshehur në errësirë, e ka pritur vjehrrin. Kur kaloj përmes portës dhe hyri në pjesën e pandriçuar të oborrit, Aleksandra me pistoletë kolt ka gjuajtur në kokë vjehrrin.

Gjatë hetimit, ajo ka pranuar që ka vrarë vjehrrin.  E akuzuar për vrasje Aleksandra Gashi si arsye për vrasje ka cekur që vjehrri ndaj saj ka treguar fanatizëm për shkak se ishte e kombësisë tjetër. (Vijesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,