Përcaktimi i kufirit në mes Malit të Zi dhe Shqipërisë: SIPAS PROTOKOLLIT TË 1926

Ministria e punëve të brendshme pret që gjatë këtij viti të nënshkruhet kontrata për kufi në mes Qeverisë së Malit të Zi dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë, në bazë të Protokollit për përcaktim të kufirit nga viti 1926, shkruan “Dan”.

Në përgjigje të Ministrisë së punëve të brendshme në pyetjet e kësaj gazetë thuhet që kufiri në mes dy shteteve plotësisht është i definuar. Gjatësia totale e kufirit shtetërorë është 207,2 kilometra, nga të cilat 113,3 km janë në tokë, 22 km në det, 38.8 në liqen dhe 33,1 km në lumenj.

“Marrëveshja e Qeverisë së Malit të Zi dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për rinovimin, riparimin dhe mirëmbajtjen e shenjave kufitare është nënshkruar me 6 nëntor 2009. Kufiri shtetërorë në mes Malit të Zi dhe Shqipërisë është definuar krejtësisht, në tokë, në det, në liqenin e Shkodrës dhe në lumenj”, theksohet në përgjigjen e ministrisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar