Përfundon aventura e kërkimeve të naftës dhe gazit: SË SHPJETI S’DO TA SHOHIM PLATFORMËN!

Qytetarët dhe turistët në jug të Malit të Zi, në veçanti në Ulqin dhe Tivar, së shpejti s’do të shohin më platformën e cila nga fundi i marsit ka kërkuar, pa sukses, naftën në nëndetin tonë, mëson Portali Ul-info.

Në procesin e kërkimeve hulumtuese, deri në thellësinë prej rreth 6 000 metër, ishte i kyçur konsorciumi italo-rus, Eni – Novatek.

Edhe kompania greke “Energean”, e cila po ashtu fitoi koncesionin për kërkimet e naftës dhe gazit në nëndetin tonë, pas lajmit për dështimin e punës së kompanive Eni dhe Novatek, po kërkon modalitetet juridike për të mos u futur kësaj aventure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë