PËRMENDORJA MË E MADHE E JOSIP BROZ TITOS NË ULQIN

TitoNga të gjitha përmendoret partizanëve më e madhja ndonjëherë në Mal të Zi është dedikuar Josip Broz Titos dhe ishte në Ulqin, në malin Mozhur.

Në hapësirën gjigante, 120×45 metër, ishte marshalli, gjegjësisht kësula e tij e bërë prej pishave dhe fytyra prej gurit të bardh.

Planet që në shtatë mijë m2 të mbetura të bëhet tërë figura e Titos (portreti luftarak prej citit 1942) e prishi zjarri i cili shkatërroj pyllin e pishave, kështu që edhe përmendorja më e madhe  zhduk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…