Peroviq: ME VALDANOS DHE TË MIRA DETARE BËHET TREGËTI POLITIKE

Dzemal-Perovic-NVO-Mog-UL-valdanos_ulcinj_crna-gora“Me përpjekjet shumëvjeçare dhe punë të një grupi të OJQ, ish pronarëve, bashkësive fetare dhe opozitës së dikurshme, janë krijuar kushtet që prona në Valdanos të ju kthehet pronarëve të vërtet. Nga e gjitha kjo është bërë vetëm një gjë: është aktivuar plazhi në Valdanos dhe tani të shkuarit në bregdet është i lirë”, ka deklaruar drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq.

Ai theksoi që asgjë tjetër nuk është bërë, edhe pse ka ekzistuar vullneti i mirë i disa ministrave në Qeveri. “Tani të gjitha janë ndalur, e ne në MOGUL mendojmë që bëhet fjalë për mungesë të vullnetit politik të qeverisjes aktuale në Ulqin. Jemi po ashtu të bindur që me problemin e Valdanosit dhe të mirave detare tregtohet politikisht në mënyrë që të realizohen disa interesa të ngushta partiake të cilat nuk janë dhe nuk mund të jenë plotësisht në interesin e të gjithë qytetarëve”, thekson Peroviq për “Dan”.

Sipas fjalëve të tija, në variantin e ri të ligjit për të mira detare e gjitha praktikisht është si në të vjetrin. “Vërejtjet kyçe të komunës së Ulqinit nuk janë përfshirë në draftin e këtij dokumenti siç janë kufiri i të mirave detare dhe pjesëmarrja e qeverisjes lokale në sjelljen e çështjeve kryesore në lëmin e menaxhimit me atë hapësirë”, shtoi Peroviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.