Peshkatarët: KËRKOJMË TVSH MË TË ULTË

Mala plaza, plazhi vogel UlqinPeshkatarët në Ulqin kanë kërkuar trajtim më adekuat nga Ministria e bujqësisë dhe pagimin e tatimit si tek bujqit. Sepse, me vendimin Qeverisë së Malit të Zi peshkatarët paguajnë tatimin mbi vlerën e shtuar 19 për qind, ndërsa bujqit shtatë për qind.

“Kompetentët duhet të dinë se ne gjuajmë vetëm njëqind ditë në vit dhe që nga kjo duhet të jetojnë gjatë gjithë vitit, që është thjesht e pamundur, sepse sasia e peshkut të zënë është gjithnjë e më i vogël”, thanë ato.

Nga Ministria kanë thënë që do ti shqyrtojnë të gjitha kërkesat e tyre dhe shtuan që të gjithë peshkatarët që janë të regjistruar duhet të kenë ditarët elektronik. “Në Ministri në çdo moment e dimë ku gjendet çdo peshkatar i cili ka ditarë elektronik, ku është pozicioni i tij i saktë. Ai sipas ligjit është i detyruar të lajmëroj peshkimin e vet dhe të tregojë sasinë e peshkut që ka zënë atë ditë”, tha ministri i bujqësisë Petar Ivanoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq