Peshkatarët në Ulqin të gëzuar: VARKAT U FUNDOSEN NGA PESHA E PESHKUT

Tradita po vërtetohet edhe këtë vit në Ulqin: kur nuk japin fryte ullinjtë, atëherë kapen sasi të mëdha peshku.

Dhe vërtet: gjatë vjeshtës në det dhe në Bunë janë zënë sasi të mëdha të peshkut cilësor, kryesisht qefull.

Mirëpo, rekordi është arritur të shtunën. Vlerësohet që janë zënë rreth dy tonë peshk, kështu që ishte festë e vërtet në Ranë. Varkat me të cilat gjahu është sjell në Kaceme gati janë fundosur.

Nuk ka shtëpi në Ulqin e cila këtë vjeshtë nuk ka ngrënë peshk. Ndërsa çmimi ishte i volitshëm: tre kilogram shiten për dhjetë euro.Peshku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci