PHU: ULQINIT I MUNGOJNË 500 BANESA

Pogled-UlcinjaSipas rezultateve të numërimit nga viti 2011, komuna e Ulqinit disponon me 15.763 banesa, nga të cilat 5.279 (33.5%) banesa përdoren për banim të përhershëm, 161 (1%) për banim dhe kryerjen e veprimtarisë, 3.301 (20.9%) janë përkohësisht të banuara, 125 (0.8%) banesa janë të lëshuara, thuhet në Draftin e Planit hapësinor urbanistik të komunës së Ulqinit deri në vitin 2020.

Shtohet që përdorim sezonal kanë 6151 (39.1%) banesa. Vetëm për kryerjen e veprimtarisë përdoren 583 (3.7%) banesa, ndërsa për 163 (1%) njësi banuese nuk ka të dhëna për formën e shfrytëzimit.

Duke u nisur nga supozimi se banesat e banuara përkohësisht i përdorin personat që nuk kanë vendbanim të përhershëm Ulqinin dhe rezultateve të numërimit të 2011, sipas të cilëve komuna e Ulqinit ka 5804 amvisëri, vihet deri tek përfundimi që në vitin 2011 kanë munguar 525 banesa për banim të përhershëm. Nëse kësaj i shtohet numri i projektuar i vendbanimeve deri në vitin 2020, del që për vendbanim të përhershëm mungojnë 1.105 banesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do