Plani i sanimit i komunës së Ulqinit: ÇDO MUAJ 40 E CA MIJË EURO

“Me nënshkrimin e Planit të sanimit kemi fituar të drejtën për riprogramimin e detyrimeve ndaj shtetit në periudhën prej pesë viteve dhe ne tani çdo muaj paguajmë diçka më shumë se 40 mijë euro”, deklaroi kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu.

Ai tha që me nënshkrimin e këtij dokumenti me Qeverinë e Malit të Zi, gjegjësisht me Ministrinë e financave, komuna e Ulqinit fitoi të drejtën për përdorimin e mjeteve kreditore madje edhe për shpenzime operative. “Për këtë arsye ne tashmë kemi përgatitur ndryshimet e buxhetit me qëllim që të sigurojmë mjetet në mënyrë që borxhin e plotë, duke përfshirë edhe atë ndaj punëtorëve, ta bëjmë zero”, tha ai.

Sipas fjalëve të tija, ekzistojnë edhe detyrimet e komunës që rrjedhin nga Plani i sanimit. “Kështu, për shembull, gjatë punësimit të punëtorëve të rinj duhet të ekzistoj dhe pëlqimi i Ministrisë, si dhe çdo tremujorësh të kemi kontrolle nga ana e këtij resor”, tha ai duke shtuar që nëse komuna arrin që të siguroj mjetet të cilat i ka borxh automatikisht mund të vij deri tek ndërprerja e Planit të sanimit.

Ky dokument është nënshkruar me 11 qershor, ndërsa disa parti kanë thënë që me këtë praktikisht është vendosur falimentimi në komunë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është