Plantazhi shembullor i O.Kallabës në Malin e Brisë: SHPËRBLEHET ME MEDALJEN E ARTË PËR CILËSINË

KallabaNë manifestimin më të madh rajonal të ullishtarëve dhe prodhuesve të vajit, “Noqnjak”, i cili mbahet në Zarë, ullishtari i njohur nga Ulqini Osman Kallaba fitoi dy medalje ari për cilësinë e vajit.

Edhe pse u shpërblye edhe më herët, këto janë çmimet më të vlefshme të njeriut dhe entuziastit të ullishtarisë, por edhe për tërë Ulqinin.

Osmani me mundin, përpjekjen dhe dijen e madhe për 11 vite, në tokën familjare në Malin e Brisë, krijoi plantazhin e mrekullueshëm me mbi 1.500 rrënjë ullinj. Është interesante që në këtë ullishtë ekzistojnë nëntë lloje të kësaj bime të bekuar.

Kallaba pret që vjelja e sivjetme e ullinjve në plantazhin e tij, e cila planifikohet për fundin e tetorit, do të jetë e bereqetshme.

Përndryshe, vaji me cilësi shumë të lartë prodhohet si rezultat i një sërë faktorësh: kushteve të shkëlqyeshme klimatike, vjeljes me dorë të ullinjve dhe përpunimit të shpejtë, prandaj edhe mban çmim dhe vlerësim të lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas