Podgoricë: KREDITË E RREZIKSHME TË “ATLAS BANKËS” U MBULUAN PËRMES “REKREATURSIT”

RekreatursSipas dokumentacionit nga hetimi financiar, në të cilën “Vijesti” dhe “CIN-CG” kishin qasje, borxhi i disa kompanive dhe personave të lidhur me Dushko Knezheviqin, u mbuluan përmes kontratave për transferimin e të drejtave të themelimit të SHPK “Rekreaturs Budva” në “Atlas banka”.

Me këtë transaksion janë paguar 14 milion euro të kredive dhe borxheve të rrezikshme.

Kështu Atlas Banka duke marr pronën nga kompanitë tjera të Knezheviqit mbuloi kreditë që u vlerësuan si vështirë të pagueshëm.

Kontrata me të cilën u fshi kredia e Gjukanoviqit dhe të emrave tjerë të njohur u përpilua më 22 shkurt të vitit 2017, ndërsa një pjesë të pronësisë së Rekreatursit Atlas Bankës ia kanë dhënë kompanitë Atlas Invest nga Podgorica dhe VB Holding nga Qiproja, të lidhura me Knezheviqin. Kontrata u protokollua dy ditë më vonë, më 24 shkurt, në Regjistrin Qendror të Subjekteve Ekonomike.Disklajmer NEW 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas