Policia sekrete e MZ: VEHABITË RREZIK POTENCIAL

Vehabije-002Vehabitë në Mal të Zi janë rrezik potencial për siguri nacionale dhe për këtë arsye janë nën vëzhgimin e shërbimeve të sigurisë, është deklaruar nga Agjencia malazeze për siguri nacionale për Radio televizionin e Malit të Zi.

Sipas vlerësimeve të agjencisë, në Mal të Zi janë disa qindra përfaqësues të kësaj lëvizje, me qendër në Plavë.

Janë të ndarë në disa grupime, siç janë “Grupi Tekfir” dhe “Nusretët” – mbështetësit e Nusret Imamoviq, udhëheqësit të një numri të vehabive në BdheH.

Agjencia për siguri nacionale, në kumtesë shkruan që, në pajtim me kompetencat ligjore, mbledh të dhëna për veprimtarin e strukturave islamike që kanë të ashtuquajturin orientim ideologjik vehabi të cilët janë rrezik potencial për siguri nacionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…