Politikë: AKTIVISTJA E SHOQËRISË CIVILE DRITA LLOLLA PËRKRAH PDS-në

Drita

Aktivistja e shoqërisë civile Drita Llolla deklaroi se në zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të përkrahë Partinë Demokratike të Socialistëve.

Ajo në profilin e vet në FB publikoi këtë status:

Gjatë pesë viteve aktivizëm qytetar, qëndrimi im në lidhje me çështje politike ka qenë gjithnjë i qartë: integrimi i plotë i vlerave perëndimore mbetet një aspiratë në pritje për tu realizuar, me qëllimin që të sigurohet e ardhmja euroatlantike e Malit të Zi, arritja e paqes dhe e sigurisë së përgjithshme e vendit dhe e rajonit.

Për të vijuar aktivizmin tim politik, e përgjegjshme dhe e ndërgjegjshme ndaj rrethanave historike, si edhe ndaj kontekstit sfidues të momentit politik në të cilin Mali i Zi gjendet, kam vendosur që mbështetjen time gjatë zgjedhjeve të ardhshme parlamentare t’ja jap platformës politike e cila, për sa më lart, ka përmbushur objektivin e rëndësishëm strategjik të anëtarësimit të Malit të Zi në NATO, dhe synon që me po aq sukses të realizojë kushtet e domosdoshme për anëtarësimin e Malit të Zi në BE, Partisë Demokratike të Socialistëve (PDS).

Në përgjigje të momentit i cili na imponon të gjithëve përgjegjësi specifike qytetare dhe aktivizëm të gjërë politik, ju ftoj që, pa dallim nga përkatësia kulturore, etnike apo fetare, të bashkoheni nëse ndani të njëjtin vizion, për t’u gjendur nesër bashkë në një kapitulli të ri si pjesë e pandashme e familjes europiane.

Duke qenë se aktivizmi im politik, fillimisht, nënkupton vijimin e punës në projekte konkrete në fushën e kulturës, si edhe mbështetje ndaj sektorit joqeveritar, shpresoj që kontributi im në këto fusha të vijojë suksesshëm me qëllim përmbushjen e nevojës së domosdoshme që vendi ynë ka për një zhvillim të qendrueshëm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer