Popoviq: MË SHUMË AUTOR SHQIPTAR NË TEKSTE SHKOLLORE

Libra, KnjigeRedaktori për botimet në gjuhën shqipe pranë Entin për tekste shkollore dhe mjete mësimore të Malit të Zi Dimitrov Popoviq ka deklaruar që prapë duhet të formohet Komisioni për kontrollin e programeve shkollore. Ai theksoi që ky është edhe propozim i Komisionit europian për reformë të arsimit.

Popoviq ka precizuar që sipas programeve të vitit 2006 prej klasës së 1 deri të 9 të shkollës fillore nga gjithsej 207 autor në librat e letërsisë, prej ku mësojnë fëmijët shqiptarë, 169 prej tyre janë Shqiptar.

Duke konstatuar që prej këtij numër 15 autor janë Shqiptarë nga Mali i Zi (të tjerët janë nga Shqipëria dhe Kosova), ndërsa 17 Malazez, ai tha që ka vend që kjo përqindje të përmirësohet. “Ajo, sipas mendimit tim, duhet të dyfishohet”, shtoi Popoviq në Ditët e poezisë shqiptare të mbajtura pak kohë më parë në Shas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…