Porositë e paqes: MË 23 PRILL NË ULQIN KONCERTI “NDALENI LUFTËN”

OJQ Aksioni kundër Dhunës dhe Ndërtimi i Paqes (ANP), në partneritet me Qendrën për Kulturë në Ulqin dhe OJQ Ul-info, do të realizojnë premierën e koncertit “Ndaleni luftën!” apo “Stop the War!”, interpretuar nga Orkestra Frymore Prizreni.

Premiera e koncertit “Ndaleni luftën!”, apo “Stop the War!”, do të jepet më 23 prill 2022, duke filluar në ora 17:30 në Galerinë e Qendrës për Kulturë në Ulqin.

Koncepti i koncertit është ndërtuar mbi faktet, se lufta sjell vetëm dhimbje dhe vuajtje dhe kur ndjeshmëria humbet, nuk ka kufi për mizorinë njerëzore.

Të bashkuar dhe me vendosmëri ne duhet t’i japim fund dhunës dhe urrejtjes që shohim në kaq shumë vende në tërë botën. Duhet të ndërtojmë ura paqeje përmes artit dhe muzikës, duke përdorur një gjuhë të përbashkët, përmes së cilës mund t’i prekim shpirtrat dhe emocionet e njëri-tjetrit.

Prandaj, orkestra jonë ju fton ta shijoni interpretimin e pjesëve të muzikës klasike botërore, si dhe pjesëve të njohura nga komunitetet e ndryshme të Kosovës dhe Malit të Zi.

Ky koncert është shprehje e solidaritetit me të gjithë ata që sot vuajnë nga lufta në mbarë botën. Gjithashtu është inkurajim dhe përkrahje për gjithsecilin që bashkëndien me të tjerët, që ngrihet në mbrojtje të të drejtave të njeriut, që kontribuojnë në promovimin e kulturës së padhunshmërisë dhe në ndërtimin e paqes.

Ulqini, si vend ku gërshetohen shumë kultura me një histori të gjatë të një bashkëpunimi harmonik e paqësor mes tyre, e ilustron bukur pluralizmin dhe diversitetin. Kështu që, nga Ulqini vendosëm ta shpërndajmë porosinë për paqe në botë.

Ky projekt është duke u implementuar në partneritet me KURVE Wustrow nga Gjermania dhe përkrahet financiarisht nga Ministria Federale e Gjermanisë për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (BMZ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,