Prapë lojra rreth komunës së Tuzit: A PO E SHKEL PDS-ja MARRËVESHJEN ME PARTITË SHQIPTARE

tuzi02Propozimin e Partisë demokratike të socialistëve që Malësia me qendër lokale në Tuz formalisht të fitoj statusin e komunës, por të vazhdoj të jetë në përbërje të Podgoricës, e komentuan për “Dan” funksionarët e partive nacionale shqiptare.

Sipas fjalëve të kryetarit të Lidhjes demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhit, detyrimi i PDS-së është të zbatoj marrëveshjen e cila është nënshkruar që në vitin 1997 për komunë të plotë, e jo të propozoj zgjidhje të reja.

Lideri i Unionit demokratik të Shqiptarëve Mehmed Zenka ka thënë që kjo parti do të respektoj vullnetin e shumicës së qytetarëve të asaj trevë, dhe që qëndrimin përfundimtar do ta deklaroj kur në mënyrë më të hollësishme do ta studioj propozimin e PDS-së. “Megjithatë, mendoj që të gjitha afatet po skadojnë, që në zgjidhjen e këtij problemi po pritet shumë dhe që zgjidhjen përfundimtare duhet ta kemi së shpejti”, tha ai.

Nënkryetari i Forcës Genci Nimanbegu tha që zgjidhja e propozuar e PDS-së nuk është në pajtim me marrëveshjen të cilën kjo parti nacionale shqiptare e ka me socialistat e Gjukanoviqit, dhe e cila parasheh komunë të plotë të Tuzit. „Nuk marrë pjesë në negociata kështu që nuk i di detajet, por me siguri nga PDS-ja do të kërkojmë shpjegime të shohim se për çfarë bëhet fjalë“, shtoi Nimanbegu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do