Prim dr G. Karamanaga: IN MEMORIAM – LANO MUSTO SEFA (1947-2014)

Pas një sëmundje të shpjetë dhe të rëndë me 31 janar 2014 ndrroji jetë Lano SEFA. Ka qenë i lindur në Qyrke(Ulqin) në vitin 1947. Studimet nga ekonomia i përfundon në Pejë në vitin 1972. Si ekonomist i ri punësohet në hotelin “Albatros” ku së shpejti arriti që të  kryej detyrën e finansierit kryesor. Në ato vite kjo sipërmarrje hotelierike nën udhëheqësinë e z.Filip Martinoviq ka qenë ndër organizatat më të mira turistike në Ulqin si edhe në rajon.Lano SefaPas riorganizimit të shërbimit shëndetësor në vitin 1979 me propozimin e disa ekspertave  ekonomik të Ulqinit si edhe me kërkesën e drejtorisë së atëherëshme  zgjidhet për shefin e  parë  të kontabiltetit të Shtëpisë shëndetit. Lano Sefa është një ndër themelusit e Shtëpisë së shëndetit  të Ulqinit të pavarur. Duke respektuar punën e tij edhe atëherë  edhe tani  kjo organizatë publike shëndetësore ka pasur një stabilitet finansiar.Në kohën pas termetit me 15 prill  1979 ka  ndihmuar në rindërtimin e të gjithë objekteve shëndetësore të cilët sot janë në përdorim. Gjitahashtu, ka qenë shumë aktiv në përcjelljen e realizimin e reformës në shërbimin parësor në Shtëpinë e shëndetit.Sëmundja e ndaloji aktivitetin e vullnetin e tij. Në fillim të këtij viti i dorzoji dokumentat për pension. Vendimi i arriti me 20 janar 2014. Por nuk priti që ta marr as pensionin e parë. Me të gjithë drejtorat e deritanishëm ka pasur  bashkëpunim të mirë dhe korekt. Gjithmonë, ka qenë  në punë i rregulltë, nuk ka folur shumë, por çdo gjë e ka punuar me një seriozitet dhe profesionalizëm të veçantë.

Të gjitë ne kemi respekt për çdo gjë që ka bërë për kolektivin tonë. Ngushëllimet tona i takojnë edhe familjes së tij të nderuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan paraqet një vlerë të

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim të librit „Dilemat bashkëkohore

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi, me të cilin kam punuar disa vite  në TVMZ.  Dhe këtë përvjetor

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë nxehtë, ndërsa gjatë fundjavës temperatura