Prim.Dr.Gani Karamanaga: MIRËNJOHJE PËR DR. SARIJE PUFJA DOKO

Në Konferencën vjetore e Asociacionit i Psikiatrave të Kosovës që është mbajtë më 15.12. 2021 në Prishtinë, me temat “Sfidat në Shëndetin Mendor” u shpërblye me MIRËNJOHJE për punën e kontributin e zhvillimin e Psikatrisë Kosovare Dr. Sarije Pufja Doko.

Biografia

Është e lindur më 9 shkurt 1953 në Ulqin. Shkollën fillore e ka kryer në Ulqin, si edhe Gjimnazin. Fakultetin e Mjekësisë e ka mbaruar ne Beograd në vitin 1979.

Pas diplomimit ka punuar në Shtëpinë e Shëndetit në Ohër të Maqedonisë. Prej ditës së parë të punës së saj në Ohër e ka përdorur faksimilin në dy gjuhë, shqip dhe maqedonisht, që në atë kohë ka qenë e paimagjinueshme. Me 26 gusht 1981, për shkak të përkrahjes së demonstratave në Kosovë, është diferencuar si nacionaliste, shoviniste e irredentiste. Është përjashtuar nga puna dhe është dënuar me burg. Burgun e ka mbajtur në Tetovë, Maqedoni. Pas daljes nga burgu, në periudhën 1982 – 2002  ka punuar në  Shtëpinë e Shëndetit në Prishtinë, më së pari si mjeke e praktikës së përgjithshme, e prej vitit 1990 si mjeke specialiste neuropsikiatre.

Specializimin e Neuropsikiatrisë e ka mbaruar ne Fakultetin e Mjekësisë ne Zagreb, Kroaci. Edhe studimet postdiplomike  në lëmin e Psikiatrisë Sociale i ka kryer në vitin 1991, gjithashtu ne Zagreb.

Dy herë është zgjedhur drejtoreshë e Shtëpisë së Shëndetit në Prishtinë me rreth 800 të punësuar, të parën herë në mars të vitit 2000, kur, për shkak të forcave lokaliste, destruktive, nuk i është mundësuar ta ushtrojë këtë funksion..

Prej korrikut 2002 deri në janar 2015 ka qenë drejtoreshë e Shërbimit Profesional të Shëndetit Mendor për regjionin e Prishtinës dhe njëkohësisht ka punuar mjeke  neuropsikiatre. Gjatë punës si udhëheqëse e Shëndetit Mendor në Prishtinë, bashkë  me kolegët kanë themeluar dy qendra të shëndetit mendor: e para, Qendra e Shëndetit Mendor në Prishtinë dhe e dyta, Qendra e Shëndetit Mendor në Podujevë, si dhe dy Shtëpi për Integrim të sëmurëve mendorë, me nga 10 shtretër, njëra, e para, Shtëpia për Integrim në Fushë-Kosovë dhe, e dyta, Shtëpia për Integrim, në Drenas.

Është pioniere e Shëndetit Mendor në Prishtinë dhe njëra prej themeluesve të Shëndetit Mendor në Prishtinë, si dhe në Kosovë, gjithashtu.

Gjatë  krejt punës së saj ka qenë mbikëqyrëse, mentore, supervizore për shumë  mjekë dhe specializantë të psikiatrisë, si dhe studentë të psikologjisë. Ka qenë edhe mentore për specializantë të psikologjisë klinike për tre vjet.

Ka marrë pjesë pothuajse në të gjitha kongreset, konferencat, simpoziumet e organizuara prej Asociacionit të Psikiatërve te Kosovës. Është  anëtare edhe e Lidhjes e Psikiatrisë Shqiptare.

Tash është pensionuar, por ende punon neuropsikiatre në një poliklinikë private në Prishtinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është