Prishtina me shesh të ri fitoi pamjen e metropolit evropian

Ne ceremoninë solemne në prani të disa dhjetëra qytetarëve dhe mysafirëve, kryetari i Komunës së Prishtinës dhe lideri i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa ka dorëzuar në përdorim sheshin e rinovuar dhe zgjeruar në qendër të Prishtinës.

Sheshi në të cilin në fund të shtatorit do të vendoset përmendorja e kryetarit të parë të Kosovës Ibrahim Rugova, është quajtur pikërisht sipas tij “Sheshi i Pavarësisë, dr. Ibrahim Rugova”.

“Ky shesh mban emrin e kryetarit Rugova, shtetarit i cili ka lënë gjurmë të pashlyeshme në historinë tonë”, tha Mustafa. Ai theksoi që sheshi ka ndryshuar pamjen e Prishtinës, e cila e gjelbëruar dhe e rregulluar është bërë ambient në të cilin qëndrojnë qytetarët e Prishtinës dhe qytetarët tjerë të Kosovës.

Kryetari i komunës së Prishtinës Isa Mustafa tha që sheshi ka kushtuar 4.174 milion euro, që është për 203 mijë euro më pak se çmimi i kontraktuar. Ndërtimi i infrastrukturës nëntokësore, gjelbërimi i sipërfaqeve, shatërvanët dhe ndriçimi kanë kushtuar 2 milion euro, derisa pllakat dhe shtrimi i tyre në shesh kanë kushtuar 2.147 milion euro.

“Sheshi është me sipërfaqe prej 15.832 metër katrorë. Pllakat janë vendosur në sipërfaqen prej 11.797 metër katrorë”, tha Mustafa.

Ai theksoi që në shesh janë ndërtuar katër shatërvanë dhe mbjellur  79 rrënjë të drunjve dekorativ. Sheshi është i ndriçuar me 65 drita dekoruese, janë vendosur 62 stola për pushim dhe dy kroje publike. Ndërtimi i sheshit ka filluar në mars të vitit të kaluar dhe ka përfunduar me 5 gusht të këtij viti, ndërsa është punuar sipas projektit të kompanisë Smart. Punimet i ka kryer konzorcioumi i firmave  “Al Zone”, “Zysken Trans” dhe “Gërguri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë