Prishtinë: ISH-PUNËTORËT E KOSOVËS TË LAJMËROHEN TE HILMI KOVAÇI

PriÅ¡tina s novim trgom dobila izgled evropske metropoleMe sugjerimin dhe rekomandimin e Komisionit për Shëndetësi dhe Mbrojtjen Sociale të Kuvendit të Republikës së Kosovës, i cili kohë më parë vizitoi Ulqinin, edhe ndër të tjera, u takua edhe me një grup të ish-punëtorëve të Republikës së Kosovës, qytetarë të Komunës së Ulqinit, shtetas të Malit të Zi duke u informuar me sfidat mbinjerëzore lidhur me realizimin e pensioneve të tyre të viteve dhe dekadave të punës në ish- shtetin e përbashkët. Të gjithë qytetarët e Komunës së Ulqinit,por edhe të zonave tjera ku banojnë shqiptarët në Malin e Zi,deri në fund të këtij muaji të sjellin te HILMI KOVAÇI, i cili punon në Komunën e Ulqinit, dokumentet valide si dëshmi e punës në ndërmarrjet dhe institucionet kosovare për të hartuar një listë sa më të saktë të ish-punëtorëve kosovarë, shtetas të Malit të Zi, për të kontrolluar listën ekzistuese edhe t u dorëzohet institucioneve më të larta të Republikës së Kosovës. Zotri KOVAÇI, me propozimin e grupit që u takua me komisionin e lartpërmendur, është emruar përfaqësues juridik i këtyre pensionistëve.

Me këtë vendim është informuar Ambasada e Republikës së Kosovës në Mal të Zi, si dhe komisioni respektiv parlamentar i Kosovës.Kryetarja e këtij komisioni, zonja Flora Brovina nëpërmjet e-mailit ka informuar Ibrahimm Berjashin se “me problemin tuaj e kemi njohtuar Ministrin Abrashi dhe ai tha se së shpejti do të marrë masa.Marrëveshja që e prezantuat nuk ishte e vlefeshme, por do të nënshkruhet një e re. Dhe kryesorja, u dakorduam se do të pranohen vitet e punuës, jo në bazë të të dhënave të Fondit të sigurimeve që nuk ekziston, po në bazë të dëshmive konkrete që keni”. Interesi i ish-punëtorëve kosovarë, shtetas të Malit të Zi është që sa më parë LISTA, me të gjitha të dhënat e duhura të dorëzohet në Prishtinë: fotokopje të librezës së punës, të letërnjoftimit, vendimeve që dispononi. Zotri Kovaçi e ka me vete një listë të hartuar më heret, por atë duhet ta kontrolloni, eventualisht ta plotësoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,