Prishtinë: PROMOVOHEN VEPRAT E POETIT ALI PODRIMJA

Në hapësirat e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, para disa ditë u bë paraqitja (ribotimi) e veprave të poetit të ndjerë të Kosovës, Ali Podirmja.

Veprat janë të shtypura në nëntë vëllime, ku përmblidhet e gjithë krijimtaria e poetit.

Në këto vëllime janë përfshirë:

Në vëllimin e parë librat me poezi “Thirrje”, botimi i parë dhe i dytë i plotësuar, si dhe përmbledhja “Shamijat e përshëndetjeve”.

Në vëllimin e dytë dy botime të përmbledhjes “Dhimbë e bukur” dhe “Sampo, ndërsa në vëllimin e tretë “Hija e tokës”, “Torzo”, “Folja” dhe “Credo”.

Në vëllimin e katërt janë përfshirë tre libra të poezive: “Lum Lumi”, “Fundi i Gëzuar” dhe “Zari”. Kurse, në vëllimin e pestë librat: “Në bisht të sorrës”, “Buzëqeshje në kafaz”, “Ishulli Albania” dhe “Pikë e zezë në blu”.

Libri me poezi të zgjedhura “Litari i ankthit”, është botuar në vëllimin e gjashtë. Vëllimi i shtatë përbëhet nga dy libra tregimesh, “Loja nën diell” dhe “Burgu i hapur”.

“Tkurrja e atdheut”, “Libri që nuk mbyllet”, “Dielli i zi” dhe “Ëndrra kallxohet në mëngjes”, janë librat e publicistikës të përfshira në vëllimin e nëntë.

Podrimja u gjet i vdekur më 21 korrik të vitit 2013, në një pyll afër qytetit Lodeve të Francës, prej ku kishte humbur kontaktet tri ditë më herët.

‘Vdekja e Ali Podrimës, është humbje e madhe për familjen e tij, miqtë, lexuesit, komunitetin e artistëve, Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, si dhe për gjithë vendin në përgjithësi’, e kishin përshkruar atëbotë humbjen e poetit përfaqësuesit e institucioneve të larta politike, shkencore dhe të artit në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe