Profesorja nga SHBA në Ulqin: VJEN PËR SHKAK TË ZEZAKËVE

287323Kryetarja e qendrës për hulumtime geneologjike afro-amerikane  Paula D. Royster vjen të dielën në Ulqin.

Ajo është lider në përkushtimin e Qendrës në zbulimin, ruajtjen dhe mbrojtjen e historisë së diasporës afrikane, ndërsa arsyeja e vizitës së saj është dëshira të njoftohet dhe të hulumtoj historinë e familjeve të Zezakëve nga Ulqini të cilët janë me prejardhje nga Afrika, e të cilat kanë jetuar ose jetojnë në Ulqin.

Gjatë qëndrimit gjashtëditor në Ulqin Royster do të flas me shumë krijues të spikatur letrar të cilët kanë shkruar për Zezakët, si dhe të vizitoj vendet në të cilët ato janë mbledhur kryesisht.

Të enjten, në ora 19, në Galerinë e Qendrës kulturore, ajo do të mbajë ligjëratë “Afrika e shpërndarë – krijimi i Amerikës më të përsosur”.

Organizatorët e qëndrimit të saj në Ulqin janë OJQ “Horizonti i ri”, Portali “UL-info”, Komuna e Ulqinit dhe Ambasada e SHBA në Podgoricë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do