Projekti: HULUMTOJNË VJETËRSINË E ULLINJVE

drzava-je-vlasnik-valdanosa-a-projekta-ce-svi-imati-korist-slika-2423Ullishtarët e Ulqinit dhe Tivarit kanë filluar një projekt interesant i cili duhet të përcaktojë trungjet më të vjetra të kësaj bime të shenjtë në këtë regjion tradicional të ullishtarisë.

Është dërguar ftesa të gjithë ullishtarëve që në dy javët e ardhshme të japin sugjestionet e veta gjegjësisht informatat për ullinjtë me perimetrin e trungut mbi pesë metër dhe me majën më të madhe të pemës.

25 ullinjtë e zgjedhur në shtator do ti nënshtrohen ekspertizës së ekspertëve eminent nga Turqia të cilët sipas metodës më të re, pa prishje, do të vërtetojnë vjetërsinë e tyre.

Këtë projekt e financon BE dhe UNIDO (Organizata e Kombeve të bashkuara për zhvillim industrial).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…