Projekti Marubi: EKSPOZITA E FOTOGRAFIVE NË GJENEVË

Marubi Gjeneve, Marubi ZenevaEkspozita “Marubi- pasqyrë e traditës tonë, pasqyrë e jona”, e cila është pjesë e projektit të bashkëpunimit ndërkufitar në mes Malit të Zi dhe Shqipërisë, gjegjësisht Ulqinit dhe Shkodrës, është hapur solemnisht të enjten e kaluar në Gjenevë.

Duke hapur ekspozitën, ambasadori i Malit të Zi në Zvicërr Lubisha Peroviq, ka shprehur kënaqësinë që në këtë qytet mbahet ekspozita e cila paraqet trashëgiminë e përbashkët kulturore të regjionit, si pjesë e ciklit të manifestimeve të Këshillit të Europës – Rrënjët Europiane”.

Në ekspozitë folën dhe nënkryetari i komunës së Ulqinit Safet Beci dhe përfaqësuesja permanente e Shqipërisë, ambasadorja Filoreta Kodra, të cilët theksuan që ekspozita paraqet shembull të rëndësishëm të bashkëpunimit fqinjësorë.

Përzgjedhjen e fotografive nga përmbledhja e pasur e autorit Pjetro Marubi dhe pasardhësve të tij, e ka organizuar Misioni i Malit të Zi para OKB-së në bashkëpunim me delegacionin e Këshillit të Europës, misionin e Shqipërisë dhe komunës së Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij