Propozimi i PHU të Ulqinit deri në vitin 2020: LISTË E DËSHIRAVE JOREALE

Për dhjetë ditë në shqyrtim publik duhet të dal Propozimi i Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020. Ky dokument, i cili përmban 332 faqe, e ka punuar Qeveria e Malit të Zi, në bazë të marrëveshjes të cilën nga mesi i vitit 2009 është arritur me udhëheqësit e vetëqeverisjes lokale në Ulqin.

Ajo çfarë është më interesante për qytetarët e Ulqinit është që për shtatë vite në rivierën e Ulqinit parashikohet ekzistimi i 48 450 shtretër, nga të cilët rreth dy të tretat, gjegjësisht 30 mijë, duhet të jenë në kapacitetet themelorë të akomodimit (hotele, pansione…), ndërsa vetëm 11600 në akomodime private.

Në mënyrë që këto kapacitete të ndërtohen, precizohet në Propozimin e PHU-së, duhet të investohen rreth pesë miliardë euro (!), ndërsa në veprimtarin turistike të Ulqinit do të punonin 9500 njerëz.

Në këtë dokument thuhet dhe që “për arsye të përparësisë që jep ambienti natyror dhe kërkesa në rritje për këtë lloj të aktivitetit, është planifikuar zhvillimi i turizmit nautik, dhe ndërtimi i katër marinave, dy me nga 100 vende lidhëse në lokalitetet turistike Valdanos dhe Ada e Bunës, si dhe dy marina më të mëdha, në qendër të qytetit, në Liman me 200 dhe Port Milen me 300 vende lidhëse”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është