Protest në Bunë: KUNDËRSHTOJNË PRISHJEN E KALIMERAVE

KalimeraPasi që një pronar i shtëpizës së peshkatarëve në Bunë e cila në përbërje të saj ka kalimer fitoi vendimin e Inspektoratit për shembjen – prishjen e saj, u paralajmërua tubimi i ri protestues i peshkatarëve në këtë lum.

Ato thanë se Drejtoria për Mbrojtjen e Të Mirave Kulturore të Malit të Zi në vitin 2017 solli vendimin në të cilin thuhet se “Peshkimi me kalimere në Ulqin është e mirë kulturore jomateriale me rëndësi lokale”.

Theksohet se kjo kalimere është ndërtuar në vitin 1981 dhe se është qëndrimin e gjithëpranueshem që çdo shtëpizë e peshkatarëve në Bunë mund të ndërtojë kalimere e cila shërben për peshkim.

Avokatët e tyre i janë drejtuar Ndërmarrjes Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare, Ministrisë së Kulturës dhe Drejtorisë së përmendur, si dhe Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural me qëllim mbrojtjen e kësaj të mire jomateriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer