Protesta e qiramarrësve në Bunë: CAKULI TË ANULOJË ÇMIMOREN E RE

Morsko DobroDisa dhjeta qytetarë të Ulqinit shprehën pakënaqësinë të premten para zyrave të Ndërmarrjes Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare për shkak të Çmimores së re të kompensimeve fillestare për shfrytëzimin/qiramarrjen e të mirave detare në brigjet e Bunës.

Përfaqësuesja e OJQ „Restorantet e Adës së Bunës“ Valentina – Vanja Bogojeviq tha se çmimet janë rritur me mbi 100 për qind dhe se kjo i çon në kufirin e ekzistencës.

„Dëshirojmë marrëveshje dhe jo ultimatume“, tha ajo duke theksuar se Të Mirat Detare nuk ka investuar asnjë euro në Bunë.

Shtoi se qytetarët i përdornin këto lokacione edhe para se Të Mirat Detare ekzistonin si institucion.

Avokati i qytetarëve Arben Hoxhiq ftoi kryetarin e Këshillit Drejtues të Të Mirave Detare Xhaudet Cakulin që të anulojë Çmimoren, të cilën ai e nënshkroi.

Pas kësaj, qytetarët nisën shëtitjen protestuese dhe u ndalën para ndërtesës së Komunës së Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer