Protestë e punëtorëve të Kripores: NUK MUND TË DUROJMË MË

Kriporja - SolanaRreth dyqind punëtorë të Kripores, anëtarë të familjeve të tyre dhe qytarë të Ulqinit janë mbledhur sot para ndërtesës së komunës së Ulqinit për të protestuar për gjendjen në të cilën gjendet ndërmarrja më e vjetër në këtë komunë.

Protesta u mbajt me moton “Të shpëtojmë Kriporen – ta ruajmë ardhmërinë” dhe ishte, siç tha, njëri nga folësit në këtë tubim britma e fundit i punëtorëve të shtypur.

“Në këtë mënyrë dëshirojmë të tërheqim vëmendjen të gjithëve në komunë të Ulqinit dhe në Mal të Zi për gjendjen në të cilën ndodhemi për shkak të politikës ekonomike fatale të udhëheqësisë së vjetër dhe të re dhe të pronarëve”, tha kryetari i Organizatës sindikale në Kripore Marko Miranoviq.

Në këtë tubim të qetë dhe dinjitoz kanë folur dhe drejtori ekzekutiv i Mogul-it Xhemal Peroviq, kryetari i Këshillit nacional të Shqiptarëve Genci Nimanbegu, sekretari gjeneral i Unionit të sindikatave të pavarura Srgja Kekoviq, udhëheqësi i këtij asociacion në Ulqin Asllan Zeneli dhe aktivisti ekologjik Xhelal Hoxhiq.

Mesazhi unik i të gjithëve është që Kriporja duhet të ruhet, sepse është një resurs i madh dhe fabrikë e cila së bashku me NHT „Riviera e Ulqinit“, e ka ndërtuar Ulqinin modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep