Protesti nr. 2: MORATORIUMI PËR NDËRTIMIN NË PYLLIN E PISHAVE

Protest 2Disa dhjeta qytetarë të Ulqinit u tubuan të enjten para ndërtesës së Komunës së Ulqinit për të shprehur pakënaqësinë për shkak të devastimit të Pyllit të Pishave.

Siç tha një nga organizatorët e protestës Zenepa Lika, administrata lokale në dhjetë ditët e kaluara nuk ka bërë asgjë për të realizuar kërkesat e shprehura nga qytetarët.

Ajo tha se qytetarët vet do ti mbjellin fidanët e ri në pjesën e devastuar, si dhe kërkoi vendosjen e moratoriumit për ndërtimin në Pyllin e Pishave.

Qytetari Bekim Basha tha se është sulmuar bërthama e qytetit, zemra dhe shpirti i tij, dhe se qytetarët duhet të reagojnë.

Sipas fjalëve të Xhemal Peroviqit, nuk ka rrugë tjetër për shpëtimin e Ulqinit përveç revoltës qytetare. „Vetëm aktivizmi qytetarë mund të shpëtojë Ulqinit“, tha ai dhe shtoi: „Qytetarë i Ulqinit, nëse e njeh problemin, mos mendo se mjafton të flasësh në kafene apo të shkruar në FB. Duhet të jesh këtu!“.

Në tubim folën e këshilltarja Eleonora Shata dhe aktivisti ekologji Xhelal Hoxhiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,