PSD në press për Raportin e Cungut: PLAGJIATOR I CILI IK NGA DISKUTIMI

Udhëheqësit e PSD-së kanë akuzuar të enjten në konferencë për shtyp kryetarin e komunës së Ulqinit Nazif Cungu që përdorë opstrukcione në mënyrë që qytetarët mos të dëgjojnë të vërtetën për (mos)punën e tij. „Ai ik nga përgjegjësia sepse për raportin e tij nuk ka përkrahjen e asnjërit partner të koalicionit dhe nuk ka mundur të siguroi përkrahje as nga opozita. Ekziston mundësia as nga këshilltarët e vet“, tha kryetari i Këshillit komunal të kësaj partie Selim Resulbegoviq.

Ai tha që nga Ministria e punëve të brendshme dhe e administratës publike ka fituar shpjegimin që Vendimi i kryetarit të komunës Nazif Cungu për shkarkimin e tij nga funksioni i nënkryetarit nuk ka baza ligjore.

Kryetari i Klubit të këshilltarëve të PSD-së në Parlamentin komunal Skender Elezaga e quajti skandaloz Raportin e kryetarit të komunës për vitin 2012. “Në pjesën e tij më të rëndësishme, ai fjalë për fjalë është kopjuar nga Raporti i punës së kryetarit të Tivatit, që do të thotë që Kuvendit tonë i dorëzohen plagjiatura”, tha ai.

Elezaga e akuzoi Cungun për shkaktimin e dëmeve shumëmilionëshe buxhetit të komunës, sepse vetëqeverisja lokale nuk i ka sjell në kohë disa vendime të rëndësishme (vonesa e tenderëve dhe vendimive për kushtet urbanistike-teknike). “Sikur kjo tu realizonte të paktën pjesërisht do ti kishim të shlyera pagat dhe borxhet ndaj ndërmarrjeve publike, nuk do të ishte nevoja të futemi në planin e sanimit, nuk do të ishte nevoja për huazime të reja, nuk do të kishim nevojë të largojmë punëtorë nga puna dhe të ja dorëzojmë çelësat e kasës, praktikisht dhe ato të qytetit ministrit të financave”, theksoi ai.

Në PSD janë veçanërisht krenar në kuadrot e veta të cilët në administratën e komunës kanë dhënë maksimumin në funksionet e veta. “Për një vit e gjysmë komuna e Ulqinit ka miratuar 19 dokumente të planifikimit hapësinorë, që është më shumë se në 30 vitet e kaluara”, shtoi Resulbegoviq.

Ai gazetarëve ja ndau dhe letrën që  ja dërgoi kryetarit të komunës para dy javëve, e cila ka të bëj me “opstrukcionin permanent të punës në resorin e tij”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë