PSD, PDS: ZGJEDHJET E REJA, RIKOMPOZIM…

Opstina-UlcinjShefi i Klubit të këshilltarëve të PSD-së Skender Elezagiq ka thënë se kjo gjendje në pushtetin lokal në Ulqin është e papranueshme. “Partnerët më të mëdhenj kalohen kush do të vijë i pari deri tek PDS-ja dhe të krijojë kushtet që PDS-ja prapë të vijë në pushtet. Kjo absolutisht sjell paralizë totale të organeve të vetëqeverisjes lokale, sepse aspak nuk kujdesën për punën e këtyre organeve dhe për qytetarët”, tha ai për Antena M.

Elezagiq vlerësoi se më së mirë është të ndodh rikompozimi i pushtetit, por në kohë të shkurtë. “Nëse flasim për rikompozim të pushtetit mendojmë për qeverisjen e cila do të zgjasë shumë shkurtë, i cili do të formohet për të larguar bllokadën momentale në punën e qeverisjes lokale dhe të normalizohet puna e këtyre organeve. Dhe kjo duhet të zgjas jo më larg se deri në zgjedhje parlamentare. Sepse pushteti i qëndrueshëm mund të pritet vetëm me daljen në zgjedhje të reja ku qytetarët do të kenë mundësi të tregojnë gjykimin e vet, për këtë sjellje dhe paseriozitet, duke zhgënjyer besimin që ja dhanë qytetarët në zgjedhjet e kaluara”, shtoi ai.

Mirëpo, në PDS mendojnë se zgjedhjet ku fituan numrin më të madh të votave kaluara kanë treguar mjaftueshëm. “Ai që kërkon votime le të shkojë vetë në votime. Sipas meje, zgjidhja më e mirë është rikompozimi i pushtetit”, tha kryetari i KK PDS Loro Nrekiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer