PSD: ULQINI TË JETË DESTINACION I RËNDËSISHËM NË ADRIATIK

PSD Ul grupa2qPartia Socialdemokrate me marrjen e pergjegjesive ne fusha te caktuara dhe me permiresimin e tyre ka deshmuar qe politika mund te udhehiqet edhe duke permbushur premtimet te shoqeruara me rezulltate te dukshme dhe te knaqshme.

Nje nga fushat qe kemi udhehequr ne 2 vitet e kaluara ka qene lidhur me permiresimin e prezantimeve dhe ofertave turistike nen drejtimin e Organizates Turistike Ulqin. Per nje kohe shume te shkurter eshte bere prezantimi elektronik nepermes website ne disa gjuhe te huaja e cila thelbsisht ka ndihmuar ne promovimin e Ulqinit dhe asaj cfare ofrojme per pushuesit potencial.

Gjitheashtu jane hapur 5 pika informacioni – infopunkta, nga pike kalimi Sukobine deri ne Plazh te Madh dhe Qytet te Vjeter, ku te gjithe pushuesit ose qera leshuesit mund te marrin te gjitha informacionet e nevojshme.

Per prezantimin e Ulqinit si destinacion pushimi sa me aktiv dhe si qendra e festivaleve verore, duket qarte qe eshte punuar shume dhe ne menyre cilesore. Ka mbetur edhe  shume te punohet qe Ulqini te rikthehet ne tregjet burimore te Evropes Perendimore, pushes  te cilet kane qene shume dominant deri ne vitet 90, gjitheashtu te rritet numri i pushuesve nga tregjet tradicionale, nderkohe qe eshte shume i dallueshem numri i rritur i pushuesve gjerman, francez, austrijak ose polak ne 2 vitet e fundit.

Qyteti i Vjeter  ne te ardhmen  duhet te jete qender e vizitorve ne grupe te organizuara, ashtu sic eshte sot Kotori ose Budva, realizimi i ketij qellimi do jete prioritet per ne, ne nje te ardhmen te afert.

Per te gjitha keto qe samo permendem i japim vetes liri qe qytetaret e Ulqinit t’i lusim te na japin perkrahje edhe me te madhe per te vazhduar rrugen qe kemi nisur ne zhvillimin e Ulqinit si nje destinacion potencial ne Adriatikun Jugor.

Kandidatet per keshilltar te listes PSD- Mundemi me mire !

Sllagjana Knezheviq

Qazim Hoxhiq

Minir Karamanaga

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT
Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT

  E shtuna e 9 korrikut është dita e parë e Kurban apo Haxhi Bajramit, është kumtuar nga Bashkësia Islame. Një ditë më parë, e premte, është dita e Arefatit, sipas besimit islam, një nga ditët më

Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT
Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT

Në Molen e Madhe, nën muret e Kalasë, të martën u shënua solemnisht fillimi i Skenës verore së 35-të me radhë. Ky festival kulturor do të mbahet deri në fund të gushtit dhe në program ka një sërë përmbajtjesh

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko