PSD: ULQINIT I NEVOJITEN SPITALET DHE FAKULTETET E SPECIALIZUARA

SDPDrejtuesit e Këshillit komunal të Partisë socialdemokrate në Ulqin Selim Resulbegoviq dhe Skender Elezagiq kanë dërguar vërejtjet përpunuesve të Planit hapësinor-urbanistik në të cilët, përveç tjerash, theksojnë që në Ulqin duhet parashikuar funksionet e karakterit regjional.

“Ato i takojnë si qendër me rëndësi regjionale (së bashku me Tivarin) dhe sipas Planit hapësinor të shtetit të Malit të Zi”, pohojnë Resulbegoviq dhe Elezagiq dhe thonë që është e nevojshme të planifikohet themelimi i institucioneve të arsimit të lartë, sidomos të atyre që merren me formimin e kuadrove për turizëm.

Sipas fjalëve të tyre, normal që është irracionale të planifikohet Spitali i përgjithshëm në Ulqin, duke marr parasysh afërsinë e spitalit të Tivarit. “Por, kjo nuk mund të jetë pengesë për planifikimin e spitaleve të specializuara, siç janë spitalet për shërimin e sëmundjeve reumatike dhe të eshtrave (Plazhi i madh – rëra), për sterilitetin dhe sëmundjet e grave (Pylli i pishave), si dhe për sëmundje të mushkërive (poashtu Pylli i pishave) ”, theksojnë ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer