Punëtoria e artit figurative: TË ENJTEN FILLON ME PUNË SEKSIONI PËR TË RRITUR

P1050774 (1)Meqë të shtunën, me 28 shtator, filloi me punë Punëtoria e artit figurativ për fëmijë, të enjten fillon punën dhe seksioni për të rritur.

Punëtoria e artit figurativ filloj me punë në vitin 2004, ndërsa deri tani punimet e veta, në mes tjerash, i ka ekspozuar në Ulqin, Beograd, Berat dhe Podgoricë. Punëtorinë e udhëheqin Vahida Hasanagiq Nimanbegu piktore e diplomuar dhe Renata Mashanoviq Rijevac, skulptore e diplomuar për qeramikë.

“Edukimi në artin figurativ nuk është i rëndësishëm vetëm për arsye se zhvillon kulturën figurative, por po aq, nëse jo dhe më shumë, zhvillon atë që njeriun e kultivon, veçanërisht atë që i zhvillon aftësitë krijuese dhe formuese, që janë të nevojshme për zhvillimin e çdo shoqërie. Vetëm njeriu i zhvilluar në mënyrë të gjithanshme mundet plotësisht ta përjetoj botën në aspektin e plotë material dhe shpirtërorë, por po ashtu mundet më së miri të ndikoj në ndryshimin e tij”, pohojnë në punëtorinë e artit figurativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do