Pusi i moçëm në Krajë: OBJEKT TASH 1000 VITE NË FUNKSION

Pusi ne Kraje, Bunar KrajinaNë Ostros, në Krajë ekziston Pusi i vjetër i cili, sipas legjendës, është ndërtuar në vitin 1001. Ndërtimi i tij lidhet me periudhën e sundimit të mbretit Vlladimir dhe bashkëshortes së tij Kosara.

Portal Analitika shkruan për legjendën e cila thotë që Shën Vlladimiri “fluturoi” me kalë, pastaj me thundra i binte tokës. Edhe pse kjo zonë është pa ujë, në atë vend u hap burimi i ujit të gjallë.

Ky pus, me thellësi 12 metër, është trashëgimi kulturore dhe sot e kësaj dite përdoret nga popullsia lokale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…