Pyetje Qeverisë: A EKZISTON NDONJË PORT OSE TË PAKTEN PORT I VOGËL NË ULQIN

Me vendimin e Qeverisë së Malit të Zi portet tregtare në Tivar dhe Kotorr, Porti i turizmit nautik në Tivat, kantieri i anijeve në Bijella dhe ai i peshkimit në Njivice janë porte me rëndësi nacionale. Me rëndësi lokale janë shpallur ai i Budvës, Risanit, Tivatit-Porto Montenegro dhe Kalimanj, si dhe Shkveri dhe Zelenika në Herceg Novi.

Portet me rëndësi nacionale i menaxhon Administrata e portit, ndërsa portet me karakter lokal janë kompetencë e Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare.

Pra, qeveria e Malit të Zi pohon që në bregdetin e Ulqinit me gjatësi prej 33 kilometër nuk ekziston asnjë port ose të paktën port i vogël me së paku karakter lokal. Për këtë arsye në Ulqin akoma nuk ka pikë doganore në det ku nautikët nga jugu, nëse dëshirojnë të vizitojnë atë qytet, së pari duhet të lajmërohen organeve të portit dhe atyre doganore në Tivar, e pastaj mund të vizitojnë Ulqinin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja

Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL
Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL

Arkeologjia (shkenca për të vjetrën) në Evropë i ka rrënjët në shek. XV-XVI me renesancën. Studiues të ndryshëm, nën emra tëshkencave të ndryshmefilluan tëhulumtonin trashëgiminë kulturore të periudhës

Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin
Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin

Periudha 1 – Malaria dhe eradikimi i saj (Kryeshefët të Stacionit shëndetësor: Dr Eva Hrastnik, Dr.Marko Popoviq) Në shumë komuna të Malit të Zi, sidomos në periudhën mes dy luftërave dhe në një

Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA
Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA

Mot me diell pritet në jug të Adriatikut në ditët në vijim deri të dielën, njoftojnë meteorologët. Të hënën temperatura e mëngjesit do të jetë nën zero, ndërsa ajo e ditës rreth shtatë gradë Celsius. Siç

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të