PYLLI I PISHAVE

Pylli i pishave për Ulqin gjithmonë ishte shëtitore pyjore në gjirin urban. Përveç që e ka pasuruar tërë hapësirën nga ish hoteli Galeb dhe gati dy kilometër më tej kah Plazhi i madh, Pylli i pishave  kishte funksion të theksuar edukativo – rekreativ dhe estetiko – dekorativ.

Në këtë hapësirë të bukur gjendet Plazhi i njohur i grave me burimet e veta sulfurike, të cilët janë eliksir i vërtet për gratë me vështirësi të shtatzënisë.

Mjekët nga krejt ish Jugosllavia i kanë propozuar fëmijëve që kishin probleme me astmën që në mëngjes të shëtisin tek Pylli i pishave dhe gjë fytin ta shpëlajnë me ujë të detit. Për këtë arsye në këtë vend që në mëngjes është si në korzo.

Edhe Ulqinakët vitet e fundit gjithnjë e më shpesh shëtisin tek pylli i pishave dhe janë hapur disa lokale dhe restorante të këndshme. Kanë kuptuar që qëndrimi në një hapësirë të tillë është mënyrë për largimin e stresit të grumbulluar, dhe që në këtë kontekst është më e rëndësishme, nxitja dhe zhvillimi i vetëdijes për nevojën e mbrojtjes dhe ruajtjes së hapësirës, gjegjësisht mbajtja e stabilitetit të ekosistemit në tërësi.

Shenj i sigurt që ky stabilitet ekziston ka gjithnjë e më pak është zhdukja e ketrave, të cilët shpesh mund të shiheshin duke lozur në pyllin pishave. Me trungjet që dita ditës rrëzohen, zhduken dhe foletë e zogjve. Zhduket edhe një “mushkri  e qytetit”! Ndërsa neve, të qet dhe pa merak, na zihet fryma!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari
Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë më vonë disa

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide