Qendra: QEVERIA NUK KUJDESET PËR SHPENDËT NË KRIPORE

FlamingosDrejtori i Qendrës për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve Darko Saveliq ka vlerësuar se në Ministrinë e bujqësisë dhe zhvillimit rural nuk ekziston vullneti që ornitofauna në Mal të Zi të rregullohet.

Ai si shembull për këtë pohim të tijin ka përmendur Kriporen dhe problemet që ekzistojnë sidomos kur bëhet fjalë për sezonin e gjuetisë.

Saveliq theksoi që Kriporja është habitati më i rëndësishëm i shpendëve në bregdetin lindor të Adriatikut, ndërsa gati të gjithë shpendët që aty qëndrojnë janë të mbrojtur nga konventat evropiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…