Qeveria: ÇFARË PLANIFIKOHET NË KRIPORE DERI NË PRANVERË TË VITIT TË ARDHSHËM?

Vlada, QeveriaMali i Zi u obligua të bëjë një sërë masash konkrete në Kripore deri në pranverën e vitit të ardhshëm.

“Bëhet fjalë për sigurimin e punës së papenguar dhe të kontrolluar të pompave, me qëllim që të mbushen sa më shumë basene me ujë, drejtimi i ujit në ato vende në Kripore ku infrastruktura e mundëson, mbajtja e nivelit të ujit sipas programit të dakorduar, i cili përgatitet për nevojat e shtegtimit dhe dimërimit të shpendëve. Prandaj nevojitet që çdo ditë (ose të paktën në mënyrë periodike) të ndiqet niveli i ujit në basene”, thuhet në Draftin e Planit të Veprimit për plotësimin e masave përfundimtare në Kapitullin 27 mjedisi jetësor dhe ndryshimet klimatike, i cili është në shqyrtim publik deri me 28 gusht të këtij viti.

Në prill nevojitet të definohet niveli i ujit, i cili mbahet gjatë tërë sezonit të folezimit të shpendëve në lartësi të njëjtë, me pompimin e ujit të detit brenda dhe nxjerrjen e ujit jashtë nga Kriporja (pas shirave të fuqishme) dhe të bëhet monitorimi i përditshëm i nivelit dhe përshtatja e regjimit të pompave.

Në dokument po ashtu përmendet nevoja e formimit të ishujve artificial për folezimin e shpendëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer