Qeveria: DISTANCA ETNIKE MË E MADHE NDAJ ROMËVE DHE SHQIPTARËVE

Suad Numanovic, Suad NumanoviqMinistria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka prezantuar dje rezultatet e hulumtimit në temën “Marrëdhënia e qytetarëve ndaj diskriminimit në Mal të Zi”.

Ajo tregoi se çdo i dyti qytetarë i këtij shtet mendon që diskriminimi ekziston. Në maje të listës janë Romës, homoseksualët dhe njerëzit me invaliditet.

Distanca e madhe etnike edhe më tej ekziston ndaj Romëve dhe Shqiptarëve. Numri më i madh i qytetarëve nuk do të dëshironte që përfaqësuesi i këtij komuniteti nacional të jetë kryetar i shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…