Qeveria e Malit të Zi: PËR REGJISTRIM NË SHKOLLË TË MESME NUK NEVOJITET CERTIFIKATA

Për regjistrimin e gjysmë maturantëve në shkollë të mesme më nuk nevojitet certifikata e lindjes është njoftuar nga Qeveria e Malit të Zi.

Në deklaratën e përbashkët të ministrive të arsimit dhe të punëve të brendshme thuhet që të gjitha informatat e nevojshme në lidhje me lindjen dhe shtetësinë malazeze, nëpër Ministri të arsimit, shkollat do ti fitojnë nga Ministria e punëve të brendshme sipas detyrës zyrtare.

“Dy ministritë dëshirojnë të ju lehtësojnë regjistrimin në shkollë nxënësve të ardhshëm të shkollave të mesme. Përveç gjysmë maturantëve, dëshirojmë të jemi shërbim i vërtet i të gjithë qytetarëve të Malit të Zi dhe kudo që mundemi ti thjeshtojmë procedurat”, theksohet në deklaratën.

Për regjistrim në fakultete po ashtu nuk janë të nevojshme certifikata e lindjes dhe vërtetësia e shtetësisë, sepse letër njoftimi biometrik, të cilën sipas ligjit duhet ta kenë, është provë e shtetësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë