Qeveria e Malit të Zi: PORT MILENA PROBLEMI MË I MADH NË BREGDET

Port MilenaKanali Port Milena paraqet problemin më të madh në bregdet i cili duhet të sanohet në periudhën e ardhshme, thuhet në dokumentet e Qeverisë malazeze.

Për këtë arsye, siç theksohet, janë planifikuar një sërë hapash në mënyrë që të sanohet ky problem që po zgjat shumë. Fillimisht duhet të bëhet gërmimi dhe trajtimi i llumit të kontaminuar, pastaj punimi i studimit për sanim ekologjik të zonës së përmendur.

Në vijim është edhe projekti i Studimit të realizueshmërisë nga fusha e furnizimit me ujë dhe derdhjen e ujërave të zeza në komunë të Ulqinit.

Do të shqyrtohen edhe zgjidhje për lokalitetet kryesore dhe alternative për ndërtimin e vendeve për derdhjen dhe pastrimin e ujërave të zeza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…