Qeveria e MZ: PROMOVIMI I KODEKSIT TË PRAKTIKËS BUJQËSORE

Petar IvanovicMinistria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural ka botuar “Kodeksin e praktikës së mirë bujqësore” i cili përbën vështrimin gjithëpërfshirës të rekomandimeve dhe kushteve të cilat bujqit duhet ti plotësojnë gjatë kryerjes së veprimtarive të veta në mënyrë që të mbrojnë mjedisin jetësor, shëndetin dhe mirëqenien e kafshëve, qëndron në kumtesën e këtij resori qeveritar.

Ministria në bashkëpunim me shërbimet këshilluese ka organizuar sot promovimin e parë të manualit, Kodeksit të praktikës së mirë bujqësore në Sallën e madhe të Kuvendit komunal të Ulqinit.

“Qëllimi i Kodeksit është ti ndihmojmë bujqve të marrin dije dhe aftësi të reja, në mënyrë që të prodhojnë prodhime më cilësore dhe më të shëndetshme, sepse kjo është rruga që edhe në tregun evropian të bëhen konkurrues. Respektimi i rregullave të shpjeguara në këtë manual do të mundësoj dhe përdorimin e formave të ndryshme të përkrahjes nga fondet e BE-së“, është kumtuar nga Ministria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT
Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT

  E shtuna e 9 korrikut është dita e parë e Kurban apo Haxhi Bajramit, është kumtuar nga Bashkësia Islame. Një ditë më parë, e premte, është dita e Arefatit, sipas besimit islam, një nga ditët më

Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT
Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT

Në Molen e Madhe, nën muret e Kalasë, të martën u shënua solemnisht fillimi i Skenës verore së 35-të me radhë. Ky festival kulturor do të mbahet deri në fund të gushtit dhe në program ka një sërë përmbajtjesh

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko