Qeveria: JEPET PËLQIMI PËR HIPOTEKËN MBI OBJEKTET E “KARISMES”

Vlada, QeveriaQeveria e Malit të Zi të premten dha pëlqimin që të vendoset hipoteka mbi objektet në kuadër të kompleksit “Karisma Hotels Adriatic Montenegro”, të regjistruar në listën e patundshmërive në komunën e Ulqinit.

“Me qëllim që të zbuten pasojat e krizës së madhe ekonomike të shkaktuar nga pandemia, “Karisma” dërgoi kërkesën për lejimin e mjeteve kreditore me vlerë katër milion euro Fondit Investues Zhvillimor, e në pajtim me paketën e ndihmës të cilin Qeveria e miratoi dhe e lejoi. Vlerën e kërkuan arritën që me restrukturimin shtesë të obligimeve ekzistuese ta zvogëlojnë, prandaj kërkesa e tyre kreditore është maksimalisht deri në 2,5 milion euro. Paratë dëshirojnë ti përdorin për shlyerjen e furnitorëve, mbajtjen e likuiditetit dhe përgatitjen për sezonin e ardhshëm, kur presin përmirësimin e dukshëm të punës së tyre”, thuhet në dokument.

“Karisma filloi edhe negociatat me CKB-në dhe Erste Bankën, të cilët po ashtu kërkuan hipotekë, duke theksuar se borxhi i ri nuk do ta tejkalojë vlerën prej 2,5 milion euro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,