Qeveria: KRIPORJA NUK ËSHTË KUSHT PËR VAZHDIMIN E NEGOCIATAVE ME BE-NË

Ivana VojinovicShpalljen e Kripores zonë të mbrojtur Bashkimi europian asnjëherë nuk e ka vendosur si kusht për hapjen e kapitullit 27, tha drejtorja gjenerale e Drejtorisë për mbrojtjen e mjedisit jetësor në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Ivana Vojinoviq.
Siç tha ajo për Pobjedaë, Qeveria është e vetëdijshme që Kriporja e Ulqinit, si një nga dhjetë habitatet më të mëdha dhe më të rinj në Mesdhe ka rëndësi globale për qëndrimin dhe folezimin e shpendëve ujor, është venddimërimi, vendi i folezimit dhe i migrimit më i rëndësishëm në bregun lindor të Adriatikut, po ballafaqohet me problemet e natyrës ekonomike.
Sipas fjalëve të saja, për këtë arsye Qeveria dha prioritet të veçantë çështjes së mbrojtjes së Kripores, iu qas në mënyrë maksimalisht serioze dhe me te vazhdon të merret në mënyrë të dedikuar.
“Lidhur me këtë, e duke u nisur nga orientimi që Kriporja në mbrohet në mënyrë formale – juridike, Qeveria në Shkurt të vitit të kaluar miratoi Planin hapësinor urbanistik për komunë të Ulqinit, i cili nënkupton shpalljen e Kripores park të natyrës”, shtoi Vojinoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit