Qeveria: NATO I GATSHËM TË NDIHMOJ REVITALIZIMIN E ULLISHTËS NË VALDANOS

NATO është i gatshëm të ndihmoj financiarisht procesin e revitalizimit të ullishtës njëqind vjeçare në Valdanos, mëson portali UL-info. Sipas fjalëve të funksionarit të lart të Qeverisë malazeze, Aleanca ka vendos të bëjë këtë veprim për arsye së ullishta ishte pjesë e pronës së dikurshme ushtarake dhe që vazhdimisht ekziston rreziku nga zjarri. “Tani na mbetet që ne të gjejmë ato që punën e pastrimit të ullishtës të lënë pas dore do ta bëjnë në terren”, ka precizuar burimi ynë.

Ullishta me 18 mijë rrënjë ullinj, nga të cilat disa janë më të vjetra se 1500 vite, është përmendorja më e madhe e ullishtarisë në Adriatik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…