Qeveria: NDRYSHOHET KUFIRI I TË MIRAVE DETARE NË ULQIN

Ulqin, UlcinjPërfaqësuesi i Ministrisë së zhvillimit të qendrueshëm dhe turizmit Zoran Tomiq ka deklaruar në mbledhjen e djeshme të Këshillit për turizëm, bujqësi, ekologji dhe planifikim hapësinor në Kuvendin e Malit të Zi që kufiri i të mirave detare në Ulqin do të ndryshoi. Ai gjatë shqyrtimit për Propozim ligjin për të mirat detare tha që në fuqi mbetet dhe Plani hapësinor për zonën e të mirave detare, por që ajo më nuk do të quhet të mira detare por pronë shtetërore. “Nuk anulohet plani por zgjidhjet e planit”, tha Tomiq dhe shtoi që përgatitet dhe plani për zonën bregdetare.

Me zgjidhje të re të mirat detare përkufizohen si “të mira me interes të përgjithshëm, të cilat shërbejnë përdorimit të përgjithshëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…